EFT-tunneterapia
eli Emotional Freedom Techniques,
suomeksi tunteiden vapautustekniikka

”Jokaisen hoidon jälkeen oloni on ollut keveämpi, ahdistuksen ja pelkojen möykky rinnassa on pienentynyt.”
(todennettu asiakaspalaute)

Kenelle EFT-tunneterapia on tarkoitettu?

Kuvittele hetki arkeasi.
Heräät aikaisin aamulla, valmistaudut töihin, huolehdit lasten aamutoimista ja kiirehdit töihin. Päiväsi on täynnä palavereja, määräaikoja ja odottamattomia haasteita. Illalla kotona odottavat kotityöt, lasten harrastukset ja muut perheen tarpeet. Päivästä toiseen tunnet olevasi jatkuvassa kiireessä, ja vaikka rakastat perhettäsi ja työtäsi, tunnet usein olevasi ylikuormittunut ja uupunut.

Ehkä olet huomannut, että vanhat traumat tai negatiiviset uskomukset itsestäsi vaikuttavat siihen, miten reagoit arjen haasteisiin.
Ehkä tunnet, että et ole tarpeeksi hyvä tai että sinun pitäisi pystyä
parempaan.
Ehkä kamppailet vanhojen haavojen tai pelkojen kanssa, jotka estävät sinua nauttimasta elämästäsi täysillä.

Jos tunnistat itsesi tästä kuvauksesta, EFT-tunneterapia on sinulle.

Se on lempeän tehokas menetelmä ruuhkavuosia eläville, jotka kaipaavat keinoja käsitellä stressiä, ahdistusta ja muita negatiivisia tunteita. EFT voi auttaa sinua löytämään ja vapautumaan niistä syvistä tunteista ja uskomuksista, jotka estävät sinua nauttimasta elämästäsi. Se tarjoaa sinulle työkaluja, joilla voit kohdata arjen haasteet rauhallisemmin ja tasapainoisemmin.

”Kolmannen hoitokerran jälkeen olo on valoisampi, keveämpi ja kropassani rento fiilis. Parin edellisen viikon aikana hiipineet masennus ja ahdistus ovat tipotiessään.

Kokonaisuudessaan voin todeta, että ihanaa, miten nämä hoidot ovat parantaneet elämänlaatua, aamuisin on kiva nousta ylös ja enää ei kaikki ärsytäkään.”
(todennettu asiakaspalaute)

Hyödyt

Sisäinen rauha:

EFT-tunneterapia auttaa sinua käsittelemään ja vapautumaan ylikuormittavista tunteista, jolloin voit kohdata
arjen haasteet rauhallisemmin.

Selkeyttää mielen:

EFT:n avulla voit tunnistaa ja vapautua vanhoista haavoista ja epävarmuuksista, jotka vaikuttavat
päivittäiseen elämääsi ja elämäsi valintoihin.

Vahvistaa itsetuntoa:

EFT auttaa sinua tunnistamaan ja vapautumaan negatiivisista uskomuksista, jotka ovat vaikuttamassa elämääsi. Voit aidosti tuntea olevasi arvokas, riittävä ja kykenevä.

Tasapainottaa arkea:

EFT tarjoaa työkaluja, joiden avulla voit löytää tasapainon kiireisen arjen ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin välillä.

Luonnollinen apu:

EFT on luonnollinen ja tehokas kehomielimenetelmä käsitellä stressiä, ahdistusta ja muita negatiivisia tunteita.

”En oikeastaan osaa selittää, mitä hoidossa (EFT-tunneterapia) tapahtuu. Se saa auki jotain patoja ja lukkoja. Kyynelten mukana rintaan pakkautunut ahdistus purkautuu. .. Jokaisen hoidon jälkeen oloni on ollut keveämpi ja minun on helpompi olla.”
(todennettu asiakaspalaute)

Miksi valita minut?

Ilmainen alkutapaaminen:

Kuvittele hetki, jossa voit istua alas ja keskustella huolistasi ja toiveistasi ilman sitoumuksia. Tarjoan sinulle 45 minuutin ilmaisen alkukartoituksen, jossa voit tutustua minuun ja saada vastauksia kaikkiin EFT-tunneterapiaa koskeviin kysymyksiisi.

Ammattitaitoni:

Taustani kasvatustieteen maisterina yhdistettynä EFT-tunnetyöskentelyn ohjaaja- ja seksuaalineuvojan koulutukseen takaa, että saat asiantuntevaa ja empaattista ohjausta jokaisessa sessiossa.

Asiakaspalautteet:

Olen tehnyt kaksi vuotta EFT-tunneterapiaa. Siinä ajassa olen kohdannut monia asiakkaita erilaisissa elämäntilanteissa ja kirjavien menneisyyksien kanssa. Suoria asiakaspalautteita voit lukea tältä sivulta.

Tietosuoja:

Kaikki keskustelut ja keskusteluiden sisällöt ovat luottamuksellisia. Keskusteluiden sisältöjä ei kirjata ylös.

Joustavat ajanvaraukset:

Tarjoan sinulle mahdollisuuden varata aikoja myös iltaisin ja viikonloppuisin, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan hetken.

”Hoidon lopuksi olo oli yllättävän keveä, sisuuntunut. Väsynyt, mutta toiveikas. Menneitä en voi muuttaa, mutta tulevaan voi vaikuttaa.”
(todennettu asiakaspalaute)

EFT-tunneterapia – Matka sisäiseen rauhaan

EFT:n eli tunteiden vapautustekniikan (Emotional Freedom Tecniques) avulla käsitellään esimerkiksi erilaisia traumoja, voimakkaita tunteita (esim. vihaa, surua, häpeää) ja muistoja, tunnelukkoja sekä fyysisiä kipuja/vaivoja.

Hoidon aikana nostatetaan tietoisuuteen haastavia muistoja/kokemuksia ja niihin liittyviä tunteita sekä puretaan niihin liittyvät negatiiviset varaukset. Menetelmän avulla ei ole tarkoitus unohtaa menneisyyden tapahtumia, vaan se auttaa hyväksymään tapahtumat ja antamaan anteeksi itsellemme. Tällöin kehoon jääneet tunne-energiat (hormonit, entsyymit ja muut kemialliset yhdisteet, joita tunnetila kehossamme synnyttää) pääsevät vapautumaan.

Kun menneisyyden tapahtuman tunnereaktio kehossamme vapautuu, vapaudumme muiston taakasta ja meidän ei tarvitse palata siihen yhä uudelleen muistoissamme. Muisto ei häviä minnekään, vaan pysyy osana historiaamme, mutta sen vaikutus käyttäytymiseen ja ajatuksiin hälvenee.

EFT-tunneterapia on turvallinen ja vaikuttava kehomielimenetelmä, jonka avulla voit keventää menneisyyden taakan painolastia.

EFT-tunneterapia on sinulle, joka koet, että pelkkä puhuminen vaikeista asioista ei riitä, tunnet voimakkaita fyysisiä tuntemuksia kehossasi, kun mietit kipeitä muistoja (esim. puristavaa paineen tuntua rinnassa).
Tai jos järjen tasolla ajattelet, ettei menneisyyden tapahtumat vaikuta elämääsi, mutta kuitenkin huomaat triggeröityväsi yhä uudelleen samankaltaisissa tilanteissa.

EFT-terapiatapaaminen koostuu lyhyistä keskusteluista ja niiden välissä tehtävistä tiettyjen akupunktiopisteiden naputtelukierroksista. Naputtelukierrokset tyynnyttävät kehon hälytystilan, joka syttyy kun ajattelemme muistoja, joissa on voimakkaita tunteita. 

”Uskallan nyt jo paremmin ilmaista itseäni lähimmäisilleni ja se on tehnyt hyvää. Koen itseni hyväksytyksi ja minua ei ole hylätty, vaikka minussa on puutteita ♡ Kiitos sinulle empatiasta ja avusta. EFT-terapia on auttanut minua paljon. Ensi kertaan!”
(todennettu asiakaspalaute)

Mitä EFT-menetelmällä on hoidettu?

Stressinpoisto

☆ Pelkojen hoito

☆ Riippuvuuksien hoito

☆ Unettomuuden hoito

☆ Tunnelukkojen hoito

☆ Ihmissuhdeongelmien hoito

☆ Kipujen hoito

EFT-menetelmää on käytetty maailmanlaajuisesti 80-luvulta asti. Menetelmää käytetään maailmalla monissa sairaaloissa muun hoidon tukena.

Suomessa EFT-terapia leviää vielä hitaasti, mutta enenevässä määrin sitä käytetään jo mielenterveystyön tukena ja esim. toimintaterapiassa.

EFT-menetelmän historia

Vuonna 1980 lääkäri Roger Callahan auttoi Mary-nimistä naista eroon häntä koko iän vaivanneesta vesipelosta. Kun monet muut menetelmät eivät olleet auttaneet, niin Roger pyysi naista naputtelemaan vatsaan liittyvää akupistettä silmän alapuolella. Muutaman minuutin naputtelun jälkeen veden ajattelemiseen liittynyt outo tunne vatsasta hävisi. Mary meni uima-altaan ääreen ja vesipelko oli poissa!

Tästä alkoi tutkimus- ja kehitystyö, jossa insinööri Gary Craig on merkittävässä osassa. Hän kehitti yksinkertaisen kaavan, jolla kuka tahansa voi hoitaa itseään ja omaa stressikuormaansa.

EFT-tunneterapiaan voi varata ajan kasvokkain tapaamiseen Kajaanissa ja etätapaamiseen
zoom-yhteyden kautta.

76 € (60 min)

99 € (90 min)

Voit varata 45 minuutin maksuttoman alkukartoitus ajan, jolloin saat tietoa menetelmästä ja voit kertoa omasta tilanteestasi. Voimme yhdessä miettiä, voisiko EFT-tunneterapia tuoda sinulle apua.

Lisätietoja ja ajanvaraus: 045 2055229,

sydanjuuri@gmail.com,

verkossa: vello.fi/sydanjuuren-hoitola (merkitse lisätietoihin, mikäli tapaaminen on etätapaaminen